torsdag 30. april 2009

Extreme makover

Nå har vi plukket Kvasir fra hverandre og satt sammen bitene igjen med det resultat at tjenesten er blitt helt ny. Utseende på forside og resultatsider, søkemuligheter og logo er helt endret på. Hvorfor? Fordi vi vil være noe annet enn vår største konkurrent, Google. Vi vil være utfordrere og gi brukerne en annen søkeropplevelse enn uendelig lange lister med blå lenker, slik vi også i stor grad gjorde før.

Vi synes dette er veldig gøy, men også ganske skummelt. Vi vet at mange liker "gamle Kvasir" og at ikke alle synes endringer er positivt. Men den sjansen tar vi med friskt mot og sterk vilje. Det finnes mange måter å gjøre dette på (se eksempler i høyre marg) men nå har vi valgt vår vei for den nærmeste fremtiden.

En smartere måte å lete på gir deg mulighet til å velge å søke i alt, eller i kun en kilde om gangen. Resultatsiden ved søk i alt blir en guide, med mange forskjellige typer treff som vi sorterer for deg. Dette gjør vi fordi det finnes ikke kun ett relevant treff på et søk, det finnes flere. Nå gir vi treff fra Google (nettsøk), Store norske leksikon og nyheter m.m, samtidig.

Gjør et søk, for eksempel "dronning sonja" - her er det mye bra å velge i :)

Av Beate V. Kittelsen

1 kommentar:

  1. Hadde det ikke vært for at den nye logoen er så grusom å se på hadde jeg kanskje brukt tjenesten.

    SvarSlett