fredag 5. juni 2009

Tips til hvordan henge med på internett

Dette er mine tips til hvordan henge med på internett:
1. i starten vil det ta tid - vær tålmodig

2. jo mer du surfer og tester, jo bedre blir du og jo bedre grunnlag får du for å evaluere hva du trenger

3. ikke tenk at du må få med deg alt (det vil du aldri klare)

4. følg magefølelsen når du surfer, slik plukker du opp det som er nyttig for akkurat deg

5. finn en kilde (eller flere) som du stoler på og følg med på hva denne sier, f eks et nettmagasin, en forbrukertjeneste, en blogg o.l.,

Det skjer mye innen søk om dagen (Kvasir, Bing, WolframAlpha og Google squared er nylig lansert) og det er veldig inspirerende for oss som jobber i bransjen.

For oss som bruker internett til å finne informasjon, har vi mulighet til å bli bedre og bedre på skreddersydd informasjonsinnhenting - men det krever at vi følger med og setter oss inn i det de nye tjenestene tilbyr.

Vi lever i en tid med en overflod av informasjon. Aldri før har så mange produsert innhold som gjøres tilgjengelig for så mange. Den vanlige mann i gata kan enkelt bli sett og hørt av en uant mengde mennesker. Dette fører til at man får flere innfallsvinkler på en sak, og dermed gjøres stoffet mer tilgjengelig for flere mennesker.

Det kan virke uoverkommelig å tenke på alt man burde få med seg og gjøre på nett, og dette kan føre til at man holder seg litt unna og kun bruker det gode vante. Det er ingenting galt med det, men dersom man velger å ta steget og bruke de mulighetene nettet gir så vil man bli inspirert, mer effektiv og lære utrolig mye.

Så når det gjelder informasjonsinnhenting, bli kjent og finn ut hvilke tjenester du kan bruke når. Det finnes mange måter å finne informasjon på nett på, alt fra å spørre i nettverket ditt på Twitter til å bruke en søketjeneste - ingen tjeneste er best til alt.

Har du flere tips til hvordan henge med på internett?

Beate V. Kittelsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar